Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu souhlasíte s podmínkami používání souborů cookie. Zobrazit více informací.

Rozumím
X
Navíc Vám budeme posílat novinky, akční nabídky a slevy.
Party začíná u nás...

BLOG

Blog
Oblíbené přihlášení
X

VSTUP PRO REGISTROVANÉ

Nákupní košík je prázdný

Zvolte písmeno: A | Á | B | C | Č | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | Š | T | Ú | V | W | Z

 

  • Adjustáž vína
    Úroveň a optický vzhled lahve, graficky pojaté označení lahve etiketou, přikrytí zátky kloboučkem.
  • Airsitter
    Tzv. sedící balonek - nafukuje se pouze vzduchem
  • Airwalker
    Chodící balonek - nafukuje se primárně héliem
  • Antipasta
    Italský termín pro předkrm ("hors d´oevre“ – dříve než těstoviny). Antipasta je pokrm z marinovaných surovin. Typickým složením může být ryba, tuňák , sýr, olivy, nakládaná zelenina.
  • Aperitiv
    Aperitiv je druh alkoholického nápoje, který by měl nabudit náš trávicí systém na příjem většího množství potravy. Nejčastěji se jako aperitivy podávají lehčí sekty, sladčí campari, portské , sherry, vermuty nebo např. i becherovka. Jako aperitiv nám vždy postačí jen jedna sklenka.
  • Arak
    Rýžová pálenka neboli "sladká šťáva" vyráběná z rýžového vína, melasy, cukrovíé třtiny nebo rostlinných šťáv ve východoindických oblastech. Vhodná jako digestiv na závěr asijského jídla.
  • Archivní víno
    Stabilní kvalitní víno, které je uváděno do oběhu nejméně 3 roky po roku sklizně hroznů .
  • Armaňak
    Jeden z nejstarších francouzských destilátů, vyráběný již v 15. století.Svůj původ má v Gaskoňsku. Nejlepší vinné hrozny pro výrobu armaňaku rostou v oblasti Bas-Armagnac.
  • Avokádo
    Je tahle tolik moderní plodina ovoce nebo zelenina? Tedy a je správně! Avokádo je úplně napěchované minerály a vitamíny - draslíkem, mědí, magneziem, fosforem, vitaminy C, E, K, H, B3 a B5 a bůh ví, čím vším ještě. Naopak nenajdete v něm moc cukru, na což přišli už dávno nutriční specialisti a doporučují ho všem, kteří chtějí shodit nějaké to kilíčko. Šťourové sice namítnou, že v avokádu je poměrně dost tuku. No jo, ale je to tuk s podobným složením mastných kyselin jako má olivový olej. Což jednak znamená, že je to tuk zdravý, jednak tenhle „mononenasycený“ tuk tělo dříve zasytí. Takže hurá s avokádem na stůl! Třeba na nějaké prima zdravé letní party. Tady najdete recept na dobrou avokádovou salsu.
PARŤÁK JE VŽDY V OBRAZE
PARŤÁK VÍ JAK NA TO
Akce na klíčZJISTIT VÍC
BEREME TĚ DO (MOJE)PARTY Facebook