X
Navíc Vám budeme posílat novinky, akční nabídky a slevy.
DOPRAVA NAD 3000 KČ ZDARMA
Nákupní košík je prázdný

BLOG - RADY - NÁVODY - INSPIRACE

MojeParty BLOG Tip MojeParty na velikonoční dobrotu

zpět na seznam

velikonoce

Tip MojeParty na velikonoční dobrotu

Už jste natěšní na jaro? My tedy ano. A začneme u Velikonoc. Velikonoce, to jsou hlavně barvičky. Žlutá, modrá, zelená. A co se držet těchhle barevných kombinací i při přípravě velikonočního menu? Nechte kuchařky a food magazíny uklizené, jeden recept jsme vyzkoušeli, upekli, nafotili a slupli za vás. No, my, naše aranžerka a dekoratérka Iva Macháčková. A my věříme, že budete mít za ušima podobné boule, jako my všichni.

 

 

Je nám jasné, že ani na jarní svátky nechce dnešní moderní hospodyňka nebo kuchař strávit u plotny celý den. Venku už je sluníčko, jeden chce na výlet, na návštěvu k babičce nebo za kamarády. Naše dnešní velikonoční roláda je proto nejen krásná pro oko a výborná pro mlsný jazýček, ale hlavně vám nezabere tolik času. Jdeme na to! 

Těsto

  • 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 4 mírně vrchovaté lžíce cukru krupice + 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 125 g čerstvého Baby špenátu (1 vanička)
  • 3 pol. lžíce řepkového oleje
  • citronová kůra z ½ citronu
  • 10 g vanilkového pudinkového prášku
  • 6 mírně vrchovatých lžic hladké mouky (nebo bezlepkové rýžové hladké mouky)
  • 6 g kypřícího prášku

Náplň

  • ½ kelímku 33 % šlehačky
  • 125 g mascarpone
  • 100 g tučného tvarohu
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • maliny čerstvé nebo mražené

Ozdobení

  • velikonoční cukrové zdobení, čokoládová vajíčka

Postup

  1. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu, přidáme lžíci cukru a šleháme, dokud sníh nebude pevný a lesklý
  2. Špenát pokrájíme a nasekáme v sekáčku nebo mixéru s olejem.
  3. V druhé míse vyšleháme žloutky se zbytkem cukrů a citrónovou kůrou do husté pěny a zašleháme nasekaný špenát s olejem. Přisypeme mouku, pudinkový a kypřící prášek a krátce prošleháme
  4. K vaječné směsi opatrně (nadvakrát) přimícháme sníh a vše spojíme v hladké piškotové těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Stěrkou uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 12 minut
  5. Pečicí papír poprášíme cukrem moučka
  6. Po upečení opatrně překlopíme papír s roládou na připravený pocukrovaný papír. Horní papír opatrně od rolády odtrhneme a roládu smotáme. Celý váleček dáme vychladnout na mřížku
  7. Vyšleháme si krémovou náplň z připravených surovin, roládu opatrně rozvineme, potřeme krémem, naplníme malinami a zase zavineme a dáme zabalenou v pečícím papíru odpočinout nejméně na hodinu do lednice
  8. Ozdobíme zbylým krémem a zvolenými jedlými dekoracemi

Jste z těch, kteří potřebují věci vidět, aby si je lépe představili? Tady je na konec ještě fotopostup.

Takže hodně štěstí, dobrou chuť a hezké jaro!

 

velikonoce

velikonoce

 

 

 

1.3.2023