X
Navíc Vám budeme posílat novinky, akční nabídky a slevy.
DOPRAVA NAD 3000 KČ ZDARMA
Nákupní košík je prázdný

PARTY NOVINKY

MojeParty BLOG PARTY NOVINKY Tip MojeParty na velikonoční dobrotu

zpět na seznam

velikonoce

Tip MojeParty na velikonoční dobrotu

Už jste natěšní na jaro? My tedy ano. A začneme u Velikonoc. Velikonoce, to jsou hlavně barvičky. Žlutá, modrá, zelená. A co se držet těchhle barevných kombinací i při přípravě velikonočního menu? Nechte kuchařky a food magazíny uklizené, jeden recept jsme vyzkoušeli, upekli, nafotili a slupli za vás. No, my, naše aranžerka a dekoratérka Iva Macháčková. A my věříme, že budete mít za ušima podobné boule, jako my všichni.

 

 

Je nám jasné, že ani na jarní svátky nechce dnešní moderní hospodyňka nebo kuchař strávit u plotny celý den. Venku už je sluníčko, jeden chce na výlet, na návštěvu k babičce nebo za kamarády. Naše dnešní velikonoční roláda je proto nejen krásná pro oko a výborná pro mlsný jazýček, ale hlavně vám nezabere tolik času. Jdeme na to! 

Těsto

  • 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 4 mírně vrchovaté lžíce cukru krupice + 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 125 g čerstvého Baby špenátu (1 vanička)
  • 3 pol. lžíce řepkového oleje
  • citronová kůra z ½ citronu
  • 10 g vanilkového pudinkového prášku
  • 6 mírně vrchovatých lžic hladké mouky (nebo bezlepkové rýžové hladké mouky)
  • 6 g kypřícího prášku

Náplň

  • ½ kelímku 33 % šlehačky
  • 125 g mascarpone
  • 100 g tučného tvarohu
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • maliny čerstvé nebo mražené

Ozdobení

  • velikonoční cukrové zdobení, čokoládová vajíčka

Postup

  1. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu, přidáme lžíci cukru a šleháme, dokud sníh nebude pevný a lesklý
  2. Špenát pokrájíme a nasekáme v sekáčku nebo mixéru s olejem.
  3. V druhé míse vyšleháme žloutky se zbytkem cukrů a citrónovou kůrou do husté pěny a zašleháme nasekaný špenát s olejem. Přisypeme mouku, pudinkový a kypřící prášek a krátce prošleháme
  4. K vaječné směsi opatrně (nadvakrát) přimícháme sníh a vše spojíme v hladké piškotové těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Stěrkou uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 12 minut
  5. Pečicí papír poprášíme cukrem moučka
  6. Po upečení opatrně překlopíme papír s roládou na připravený pocukrovaný papír. Horní papír opatrně od rolády odtrhneme a roládu smotáme. Celý váleček dáme vychladnout na mřížku
  7. Vyšleháme si krémovou náplň z připravených surovin, roládu opatrně rozvineme, potřeme krémem, naplníme malinami a zase zavineme a dáme zabalenou v pečícím papíru odpočinout nejméně na hodinu do lednice
  8. Ozdobíme zbylým krémem a zvolenými jedlými dekoracemi

Jste z těch, kteří potřebují věci vidět, aby si je lépe představili? Tady je na konec ještě fotopostup.

Takže hodně štěstí, dobrou chuť a hezké jaro!

 

velikonoce

velikonoce

 

 

 

1.3.2023