X
Navíc Vám budeme posílat novinky, akční nabídky a slevy.
DOPRAVA NAD 3000 KČ ZDARMA
Nákupní košík je prázdný

Party bufet

MojeParty BLOG PARTY RECEPTÁŘ Party bufet Silvestrovké toustíky

zpět na seznam

Silvestrovké toustíky

Velké chlebíčky už prostě nejsou příliš  "in". Hledáme varace obložených chuťovek, které nejsou příliš kaloricky vydatné, jsou chuťově pestré a na svátečním stole dobře vypadají. Obložené toustíky nabízí množství variant a jsou výzvou pro kreativní hostitele.

Ingredience:

toustový chléb , pomazánkové máslo nebo lučina,krémový sýr, niva, křepelčí vajíčka, kaviár, citrón, tresčí játra, mozzarella, koktejlová rajčátka, kuličky hroznového vína, půlky vlašských ořechů, prosciutto, kousky melounu, lísky máty, petrželky, kolečka, cibulky, bylinky a papričky na zdobení,  pepř, sůl

Postup:

Toustové chleby připravíme do křupava v toustovači a nakrájíme úhlopříčně každý kousek na 4 trojúhelníčky.

Vždy dva a dva slabě promažeme pomazánkovým máslem nebo lučinou a spojíme. Trojúhelníčky zdobíme několika variantami:

Kaviárové pokušení

Pomažeme pomazánkovým máslem ozdobéme kolečky uvařených křepelčích vajíček , kopečkem kaviáru. Přizdobíme petrželkou, kouskem citrónu a papričkou

Niva s vlašským ořechem

Lučinu utřeme s kouskem nivy, na toustový trojúhelníček nastříkáme pěnu. Ozdobíme kuličky vína a vlašským ořechem

Lahůdka Prosciutto (viz odkaz)

Pomažeme pomazánkovým máslem nebo krémovým sýrem. naaranžujeme kousky sušené šunky (prosciutto). Ozdobíme čtvrtkou cherry rajčátek a zelenou bylinkou. Další varianty místo cherry rajčátek, jsou kousky melounu nebo kousek mozzarelly

Mozzarella, rajčata, bazalka

Osvědčená kombinace lehlých chuťovek. Na pomazánkové máslo pokladem plátek koktejlových rajčat, poklademe čtvrtkou malé kuličky mozarelly , posypeme sušenou bazalkou nebo ozdobíme bazalkovým
lístečkem 

Tresčí játra a jarní cibulka

Tresčí játra můžeme  na chvíli nechat marinovat v osoleném  nálevu citronové šťávy a pepře. Tousty mezitím natřeme pomazánkovým máslem, vložíme na ně kousky okapaných jater. Přizdobíme kouskem citronu, kolečky cibulek a přizdobíme cibulkou, zelenými bylinkami .

 

19.6.2007

Související odkazy: