X
Navíc Vám budeme posílat novinky, akční nabídky a slevy.
DOPRAVA NAD 3000 KČ ZDARMA
Nákupní košík je prázdný

PARTY NOVINKY

MojeParty BLOG PARTY NOVINKY Nejstrašidelnější halloweenské recepty!

zpět na seznam

Nejstrašidelnější halloweenské recepty!

Protože se nezadržitelně blíží Halloween připravili jsme pro Vás několik receptů, pomocí kterých můžete přispět k nezapomenutelnosti celého večera. Nejsou to ale ledajaké recepty! Kromě tradičních pokrmů jsme pro Vás připravily i několik strašidelných. K tomuto svátku patří trocha halloweenské hrůzy, kterou můžete netradičně přenést i na pokrmy, které se večer budou podávat. Strašidelná hostina může začít…

TIP:  Dekorace a doplňky pro halloweenský večer nakoupíte u nás 
           
Halloween dekorace Novinky Halloween Halloween dekorace Čelenka pavouk Halloween doplňky Barvy na obličej
Maska Vřískot Pavučina Nápis Halloween
FIREMNÍ HALLOWEEN Kostlivec Nápoje Halloween
BALONKY HALLOWEEN Balon dýně Upíří krev

TRADIČNÍ RECEPTY

Dýňová polévka

Stejně jako k Halloweenu patří neodlučitelně dýně, tak k němu patří i polévka, kterou z ní zhotovíte. Jedná se o velice chutné jídlo, které se sice nejvíce hodí k tomuto svátku, ale nemusí být pravidlem, že se jí pouze v tento večer. I když je to samozřejmě velice stylové…

Na přípravu budete potřebovat velkou dýni, slepičí vývar, lžíci másla a mouky, cukr, sůl, pepř, nadrcený zázvor, skořici, šunku a smetanu.

Příprava není složitá a zabere Vám slabou půlhodinku. Nejprve oloupejte a vypeckujte dýni. Poté ji nakrájejte na velké kostky a nechte 15 minut povařit, aby změkla. Kostky propasírujte přes sítko a hmotu, která vznikne, přidejte ke slepičímu vývaru. Na vedlejší pánvi připravte jíšku – smažte máslo a mouku a hmotu přelijte trochou vývaru. Vývar v pánvi pořádně promíchejte, aby mouka netvořila nežádoucí hrudky. Poté můžete obsah pánve přidat do hrnce. Polévku nechte krátce povařit. Nezapomeňte ji čas od času promíchat, aby se nevytvářely hrudky a Vaše polévka byla jemná. Nakonec je třeba polévku dochutit, podle chuti přidejte cukr, sůl, pepř, zázvor a skořici. Nakonec přidejte na kostičky nakrájenou šunku. Těsně před podáváním přimíchejte smetanu.

Halloweenský chléb

K výše uvedenému receptu na dýňovou polévku můžete podávat právě halloweenský chléb. Svou nasládlou chutí se k polévce výborně hodí. Na jeho přípravu budete potřebovat půl kila mouky, hrníček mléka, kostku kvasnic, vajíčko, dvě lžíce másla a 100g cukru.

Všechny přísady smíchejte tak, aby vzniklo celistvé kynuté těsto. To nechte půl hodiny v teple vykynout. Vykynuté těsto dochuťte hrozinkami, namletými oříšky, sušeným ovocem, skořicí a trochou muškátu. Pečte na 220 stupňů půl hodiny a nakonec posypte chléb práškovým cukrem.

NÁŠ TIP!

Dochucení záleží především na Vás a Vy můžete přidat do těsta cokoliv, co uznáte za vhodné. Pokud chcete své halloweenské hosty pobavit přidejte do těsta prsten a udělejte malou soutěž pro Vaše hosty. Vítězem je ten, kdo najde prsten právě ve svém kousku chleba.

STRAŠIDELNÉ POCHOUTKY

Obložené chodidlo

Pokud chystáte opravdu strašidelnou party je tento recept stvořen přímo pro Vás. Na přípravu chodidla budete potřebovat cca. kilo mletého masa, cibule a kečup. Doba přípravy záleží na Vaší zručnosti a ochotě věnovat uměleckému dílu čas. Zkrátka - z mletého masa vymodelujte jako z hlíny chodidlo. Míra detailu záleží pouze na Vás. Cibuli využijte na nehty a jedno kolečko položte kousek nad kotník jako uřízlou kost.

Mleté maso ale samozřejmě není přímo určeno pro konzumaci, pokud Vám je tedy masa líto, zkuste využít jiný materiál, který je konzumovatelný. Například mleté maso z bezpečného zdroje připravené na tatarský biftek nebo můžete použít paštiku.

Autentičnost zvýšíte kečupem nebo jiným červeným jedlým barvivem.

Krvavá jablíčka

Pro přípravu krvavých jablíček budete potřebovat „klasická jablka“, párátka, cukr, potravinářské barvivo( červené) a ocet.

Jablka omyjte ve vodě a velice dobře je osušte. Odstraňte stopku a na její místo zapíchněte větší párátko nebo špejli, tak aby dřevo prošlo skrz. Mezi tím dejte vařit litr vody s cukrem (dvojnásobek vody než cukru), lžící octa a potravinářským barvivem. Nechte přejít varem a poté sundejte ze sporáku. Do připravené směsi namáčejte jablka. Když je uchopíte za párátko, můžete s nimi snadno otáčet tak, aby se lehce obarvila. Ještě mokrá jablka položte do misky s cukrem a obalte je v něm.

Plesnivý koláč

Než se plesnivý koláč stane plesnivým koláčem je nejprve zcela obyčejný koláč. Proto si připravte libovolné těsto a upečte z něj obyčejný koláč. Neobyčejným se stane až poté, co na něj přidáme polevu. Tu připravíte následovně: našlehejte cca. 6 bílků tak, aby vznikl tuhý sníh. Do sněhu opatrně přidejte 3 lžíce cukru a hrníček rozpuštěného tuku. Touto směsí přelijte vychladlý koláč. Poté si vezměte malé sítko a přes něj posypte koláč kávovým práškem. Nejvýhodnější bude, když tak uděláte den před Halloweenem. Kávový prášek totiž díky bílku změní svou barvu a zezelená a celé dílo vypadá poněkud plesnivě. A to je právě to, co dělá z obyčejného koláče ten pravý pro halloweenskou hostinu!

Rozřízlý mozek

Abyste docílili žádaného efektu rozřízlého mozku, postupujte následovně. Připravte si velkou a pěknou hlávku květáku. Z ní odstraňte opatrně košťál tak, aby se hlávka nerozpadla. S trochou octa vařte ve slané vodě 20 minut. Během doby, kdy se bude vařit květák si připravte bramborovou kaši. Bohatě postačí kaše připravená ze sáčku. Ať se rozhodnete pro jakoukoliv variantu, udělejte kaši řidší. Toho docílíte tak, že ji naředíte mlékem. Hotovou kaši ještě smíchejte s nakrájenou šunkou. Uvařený květák umístěte na talíř a kolem něho nalijte kaši.

Aby vypadalo nejen okolí, ale i samotný květák věrohodně rozpusťte sýr a tím přelijte hlávku. Pokud chcete využít i efektu „páchnoucích“ sýrů, můžete rozpustit právě ty. Sýr můžete vylepšit červeným potravinářským barvivem nebo kečupem. Nakonec vezměte velký nůž a ten zapíchněte doprostřed květáku. Případně můžete dekorovat kečupem.

Mrtvolné prsty

Příprava mrtvolných prstů je velice jednoduché. Potřebujete pouze nožičky párků, které náležitě odekorujete. Párky nejprve naaranžujte na talíři. Na jednu stranu každého vsuňte mandli, tak aby vypadala jako nehet. Na druhou stranu, kde chybí prstu ruka, přijde velké množství kečupu.

 

 

 

1.9.2013