X
Navíc Vám budeme posílat novinky, akční nabídky a slevy.
DOPRAVA NAD 3000 KČ ZDARMA
Nákupní košík je prázdný

Návštěvy

Návštěvy více či méně formální...

Jak nejlépe zvládnou přátelské návštěvy je na první pohled věc naprosto samozřejmá a snadná.
I mezi blízkými přáteli by se však určitá pravidla měla respektovat. To první je, že na návštěvu nechodíme bez pozvání a už vůbec ne bez předchozího ohlášení. Na každé pozvání bychom měli reagovat pozitivně a to i tehdy, pokud se nám na návštěvu nechce.

DĚTI JEN ZA URČITÝCH PODMÍNEK

Pokud chceme vzít na návštěvu i své děti, mělo by se to vždy dohodnout s hostitelem. Optimální je to v případě, kdy naši hostitelé mají sami děti nebo dětský pokoj, kde se dítě po dobu návštěvy dokáže nějak samo zabavit. Na významné návštěvy nosíme hostitelce květiny a hostiteli např. láhev vína.

NEVYZOUVEJME HOSTY DO BAČKOR

Nemělo by být zvykem zouvat hosty do bačkor, není to společensky únosné, i když je to v naší zemi trochu i zvykem. Výjimku však učiníme, pokud je deštivé a blátivé počasí.

KONVERZACI UPŘEDNOSTNÍME PŘED DOKONALÝM JÍDELNÍM SERVISEM

Hostitelka nabízí připravené občerstvení, ale nikomu nic nenutí. Hosté se nemusí zdráhat toto občerstvení přijmout, naopak se od nich očekává, že nebudou odmítat. Hostitelé jsou bráni jako moderátory zábavy. Rozhodně nesmějí nechat hosty bavit se bez nich. Neměli by odbíhat a nechat hosté čekat na svou přítomnost. Občerstvení proto volíme takové, aby nám jeho příprava a servírování nezabralo čas, který musíme věnovat svým hostům.

Konverzaci zahajuje hostitel a téma hovoru se odvíjí s ohledem na všechny účastníky návštěvy. Pamatujme,že návštěvu zahajuje hostitel, ale ukončuje host. Je na něm, aby se včas rozloučil s ohledem na hostitele. Jenom v případě, kdy host opravdu dlouho váhá, strategickými gesty naznačíme, že by večírek měl pomalu končit. Nikdy by to však nemělo být netaktní a vůči našim hostům nemilé.

POZVÁNÍ NA SLAVOSTNÍ VEČEŘI

Někdy chceme pozvat své hosty na jejich počest do restaurace na slavnostní večeři. V tomto případě hostitelé naplánují restauraci a měli by být na místě dříve než pozvaní hosté. Hostitel pak může pronést přípitek na počest pozvaného hosta.